Onze contact info


Geef een reactie...

Het handhaven tegen de onrechtmatige bewoning van recreatiewoningen ook wel ‘permanente bewoning’ genoemd, blijkt in de praktijk nog vaak moeizaam te verlopen. Het is zeker niet ongewoon dat één dossier een doorlooptijd van vier jaar of meer kent. Dat is dan gerekend inclusief een procedure bij de Raad van State. Het is ook zeker niet ongebruikelijk dat eenzelfde geval meerdere keren bij de Raad van State komt: de last onder dwangsom wordt vernietigd en de gemeente moet weer opnieuw beginnen. Dit leidt bij de betrokken handhavers en gemeentebestuurders vanzelfsprekend tot frustraties en weerzin om dit soort handhavingsdossiers op te pakken. Voor de betrokken gebruikers van de recreatieverblijven leidt het tot jarenlange onduidelijkheid en spanningen.

Problemen bij de handhaving kunnen gedeeltelijk voorkomen worden door te zorgen voor handhaafbare bepalingen in bestemmingsplannen en een eenduidig beleid. Afstemming tussen de verschillende vakafdelingen op dit punt is dan ook van groot belang.

Er wordt zoveel geroepen en gedaan dat niemand meer weet hoe zit het nu echt. Alle gemeentes hebben eigen regels en beleid die het er niet eenvoudiger op maken om recht te hebben op bewoning. Daar komt bij dat veel gemeentes ook nog eens proberen boven de wet te staan en zich verschuilen achter allerlei onzinnige uitspraken van de Raad van State waarover twijfels bestaan. Immers lijkt er zo langzamerhand op dat onze democratie verliest en wordt overgenomen door de bureaucratie. Reageer als er iets te melden is wat van belang kan zijn.

Met ingang van 1 december 2018 is de vereniging een feit.

Natuurlijk proberen wij alle kwesties te verzamelen om hiermee aan de slag te gaan.

Heeft U vragen?. Vul onderstaande gegevens in. We antwoorden direct!